Reception og byggestart

I februar 1997 var gruppen færdig med at indrette værksted. Vi var startet fra bunden i en gammel lade som vi havde ryddet for møg og andet ragelse. Vi havde i løbet af vinteren 1996 støbt gulv, sat vægplader op, isoleret og malet, monteret vinduer og døre, etableret oliefyr og sat radiatorer op.

 

 Her ses David Søsted, Christen Kristensen og John Sørensen igang med at sætte vægplader op og isolere.
 

 Der skal laves rør til varmt og kold vand og til de 2 radiatorer vi vil sætte op. Oliefyret er endnu ikke installeret.

Tidspunket er vinteren 1996.

Fra starten havde gruppen besluttet at der skulle være stor åbenhed omkring vores byggeprojekt. Da vi var så mange byggere, havde vi også tilstrækkelig ressourcer til at vi kunne bruge kræfter på at fortælle omverdenen om vores projekt. Vi besluttede derfor at holde en reception, hvor vi indbød en lang række personer med tilknytning til flyvningen. Receptionen skulle samtidig være "startskuddet" til at det egentlige flybyggeri kunne gå igang. Den 22. februar 1997 holdt vi reception og i marts måned samme år startede vi flybyggeriet.

 

 Billede fra gruppens receptionen den 22. februar 1997. Det er Karsten B. Hansen der står yderst til venstre.
 

 Mange var mødt op til vor reception den 22. februar 1997 for gratulere og ønske os held og lykke med byggeriet.

Forinden vi gik igang med at bygge havde alle gruppens medlemmer været på kursus i at arbejde med glasfiber. Alle havde således en forudgående uddannelse i glasfiberarbejde. For at opfriske vor viden startede vi med at lave et prøveemne i form af en stopklods som man bruger til at lægge foran et hjul. Dette prøveemne skulle alle gruppens medlemmer være med til at lave. Gruppen har altid været meget omhyggelig når der arbejdes med epoxy. Epoxy blandes af en resin og en hærder i et bestemt vægt/volumen forhold. For at være helt sikker på en rigtig dosering hver gang, købte gruppen i USA en pumpe, der er i stand til at dosere resin og hærder i den helt rigtige mængde hver gang. På billedet ses Bjarne instruere gruppen i brugen af pumpen.

 

 Bjarne fortæller har om anvendelsen af epoxypumpen der ses på billedet.

 

 Poul Jacobsen betragter skummet til stopklodsen og spekulerer på hvorledes man kommer igang.

Alle deltager i arbejdet med at lave prøveemnet, og det er en stolt gruppe, der kan fremvise det første emne.

 

 Der lægges glasfiber på prøveemnet og der klistres med epoxy.
 

 Hele gruppen betragter stolt det allerførste færdige emne.